Játékok és pénzügyek

Általa megosztva: Aranyi Eszter In: Spóroljunk : péntek, május 6, 2016 Komment: 0 Találat: 2104

Beszélgetés Fa Kinga pénzügyi tanácsadóval.

Játékok és pénzügyek

Beszélgetés egy családi pénzügyi szakértővel.

A fajátékoknak számos előnyét ismerjük, én is sokszor írtam már róla, hogy miért jó a gyermekeinknek fából készült játékokat vásárolni. Amellett, hogy tartósak, jól használhatók, szépek. A gyermekeink kezébe adva teljesen más emóciót vált ki egy fajáték tapintása, mint egy műanyagé. Az viszont vitathatatlan, hogy a számos előnyük mellett van egy kevésbé előnyös tulajdonságuk, mégpedig az áruk.

Ezt persze, ha ár-érték arányra vetítem megkapom, hogy megéri fajátékot és minőségi játékot vásárolni, mert az élettartama sokkal hosszabb mint az olcsó nem jó minőségű játékoknak ami több gyermeknél igencsak nem elhanyagolható érv.

Erről fogok beszélgetni Fa Kingával családi pénzügyi szakértővel, pénzügyi őrangyallal aki a Pénzügyi térkép www.penzugyiterkep.hu  tulajdonosa és a Bravúros beosztók Facebook csoport háziasszonya. Már több mint 1500 embernek segített a konyhapénz és a havi bevételek beosztásában online tanfolyamaival és tudásanyagaival valamint a Pénzügyi térkép blogon található írásaival.

Emellett két gyermekes édesanya és azt is elárulta nekem, hogy rajong a jó társasjátékokért.

Kedves Kinga! Mit gondolsz, miért jó a fából készült játék?

Ahogy korábban már beszélgettünk a fa játékok tartósak, ezért hosszú ideig adnak örömet a gyereknek, akár több generációt is ki tud szolgálni. Az én lányaim is játszanak még egy-egy gyerekkori játékommal.

Amikor a lányaid kicsik voltak, milyen játékokat részesítettél előnyben?

A képességfejlesztő játékokat részesítettem alapvetően előnyben, azon belül is azokat, amelyeket sokoldalúan és kreatívan lehetett használni.

Miért?

Mert hiszek a játékok erejében, hogy játékokon keresztül meg lehet ismerni a világot. Egyszerre lehet a játékokkal tanulni és szórakozni.

Van kedvenc játékotok a lányokkal?

Dixit, Cluedo, Aquaretto, Monopoly,

Mit gondolsz a minőségi (játék)időről, neked mit jelent ez az idő?

Együtt játszani szórakoztató gyereknek felnőttnek egyaránt, ráadásul ilyenkor a gyerek játszva tanul, észre sem veszi. A játék lehetőséget kínál arra is, hogy a saját gondolkodásmódunkat, stratégiánkat át adjuk észrevételen a gyerekeknek és beszélgetni is kiválóakat lehet közben.

Hogy tudja egy 4 tagú család kigazdálkodni a minőségi játékok árát? Mit javasolsz? Van erre valami jó tipped?

A legtöbb családnál a konyhapénz még rengeteg megtakarítási lehetőséget rejt, ahol egy ügyes tervezéssel, akár havonta

egy-egy játék árát is ki lehet spórolni úgy, hogy a család nem érez belőle semmit. Egy-egy áhított játék ára, akár úgy is összegyűlhet, hogy a család lemond a nassolni valókról. Sokaknál az is bevált, hogy az aprópénzt kirakják egy-egy perselybe, befőttes üvegbe és azt költik később közös nyaralásra, játékokra.

Mit gondolsz és javaslod-e, hogy a családok (például karácsonyra) hitelt vegyenek fel, hogy a gyerekeknek meg tudják venni az áhított játékokat?

Nem hogy nem javaslom, hanem egész egyszerűen TILOS! Miből gondolja bárki is, hogyha előre egy játék árát nem tudta összerakni, akkor majd a törlesztő részleteket könnyedén fogja fizetni.

Hogy készüljenek a családok karácsonyra pénzügyileg? Mit javasolsz?

A legfontosabb, hogy tisztába legyenek, ők mennyi kiadást engedhetnek meg maguknak az ünnepek kapcsán, ne abból induljanak ki, hogy a szomszéd gyerek, mit fog kapni. A karácsonyra szánt pénzt is osszák csoportokra, mennyit költenének belőle szívesen ajándékra, étkezésre, adományra, dekorációra vagy akár közös élményekre.

A nagy kedvenceken kívül, így karácsony táján érdemes a már nem használt, kinőtt játékokat, könyveket összeszedni és odaajándékozni olyan családoknak, gyerekeknek, akiknél egyébként üres lenne a fa alja.

Ha pedig jó játékokat keresel, nézelődj a Kreatív Lurkó játék webáruházban.

Jó játékot, bravúros beosztást kívánok!

aláírás

Eszter

Kommentek

Hagyd a megjegyzésedet